Ranjameteenrietje.com
Persoonlijk advies nodig?


Bel 0492-775457 of bezoek ons

Persoonlijk advies nodig?


Bel 0492-775457 of bezoek onze winkel

Vandaag geopend van 09:00 tot 20:30

Heb je je opgegeven voor een activiteit en niks van ons gehoord? Check je spambox!! Soms belanden onze mailtjes daar in.

Na de zomervakantie starten alle lessen weer!

Yin Yoga met hatha elementen

WAAROM WORD JE ZO HAPPY VAN YIN YOGA?

WAAROM IS YIN YOGA ZO GOED VOOR JE?

JE HOEFT NIETS TE DOEN

Bij Yin Yoga hoef je niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

SOEPEL BINDWEEFSEL

Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding lang aan te houden (en niet te bewegen zoals bij actievere vormen van Yoga) bereik je het stugge bindweefsel. Je bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je je in vel zit (ook weer letterlijk en figuurlijk).

BALANS YIN/YANG

Stress en spanning hoeven helemaal niet erg te zijn, zolang er maar genoeg momenten van rust en ontspanning tegenover staan. Yin Yoga zorgt voor die balans omdat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen, en het helpt je om lekkerder te kunnen slapen.

STIMULEREN VAN DOORSTROMING VAN CHI

Bij alle yin-houdingen worden bepaalde meridianen gestimuleerd door middel van stretch of druk, waardoor je de doorstroming van Chi stimuleert. Een goede doorstroming van Chi is volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde de basis van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

ZELFKENNIS

Yoga gaat wat mij betreft helemaal over het ervaren en (h)erkennen van (ont)spanning, gevoelens en patronen op de mat. Deze kan je vervolgens meenemen naar je dagelijkse leven, van de mat. Bij Yin Yoga heb je alle ruimte en de tijd om dit te voelen.

In de rust en stilte tijdens een houding kunnen opeens bepaalde patronen duidelijk worden (ik zoek altijd de maximale grens op of ik vind het moeilijk om niets te doen, niet bezig te zijn). Het is mijn ervaring dat zo’n inzicht veel directer bij je binnenkomt, dan wanneer je het ergens leest of wanneer iemand dit tegen je zegt.

Yin Yoga Helmond. Deze les wordt gegeven op:

  • Maandag: 9.30-10.45
  • Dinsdag: 19.00-20.15
  • Woensdag: 9.30-10.30

Lesgeld: 32,50 per maand (1x in de week les). Onbeperkte lessen € 55,00 per maand. Proefles is gratis! Losse les 12,50 euro Eenmalig 5,- euro inschrijfkosten Meer info: info@ranjameteenrietje.com vermeld je telefoonnummer er aub bij

Yin Yoga Helmond

HATHA YOGA met Yin elementen

Hatha Yoga zorgt voor: Meer emotionele balans, beter kunnen focussen en concentreren, sterker afweersysteem, minder stress, lekkerder in je vel, beter slapen, trainen van de mind, soepeler in je lijf, ontspanning, blijer, meer in verbinding met jezelf, rust etc.

Bij Hatha yoga ben je lekker fysiek bezig. Aan het einde van de les gaan we via enkele yin yoga houdingen naar binnen in ons zelf om heerlijk zen en opgeladen weer naar huis te gaan.

Deze les wordt gegeven op:

  • Maandag: 19.00-20.00
  • Vrijdag: 17.00-18.00

Lesgeld: 32,50 per maand (1x in de week les). Onbeperkte lessen € 55,00 per maand. Proefles is gratis! Losse les 12,50 euro Eenmalig 5,- euro inschrijfkosten Meer info: info@ranjameteenrietje.com vermeld je telefoonnummer er aub bij