Ranjameteenrietje.com
Persoonlijk advies nodig?


Bel 0492-775457 of bezoek ons

Persoonlijk advies nodig?


Bel 0492-775457 of bezoek onze winkel

Vandaag geopend van 09:00 tot 20:30

Heb je je aangemeld, maar nog niets van ons gehoord? Check je spambox !! Soms belanden onze mailtjes daar in.

Waarom word je zo happy van Yin Yoga?

WAAROM IS HET ZO GOED VOOR JE?

JE HOEFT NIETS TE DOEN

Bij Yin Yoga hoef je niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

SOEPEL BINDWEEFSEL

Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding lang aan te houden (en niet te bewegen zoals bij actievere vormen van Yoga) bereik je het stugge bindweefsel. Je bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je je in vel zit (ook weer letterlijk en figuurlijk).

BALANS YIN/YANG

Stress en spanning hoeven helemaal niet erg te zijn, zolang er maar genoeg momenten van rust en ontspanning tegenover staan. Yin Yoga zorgt voor die balans omdat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen, en het helpt je om lekkerder te kunnen slapen.

STIMULEREN VAN DOORSTROMING VAN CHI

Bij alle houdingen worden bepaalde meridianen gestimuleerd door middel van stretch of druk, waardoor je de doorstroming van Chi stimuleert. Een goede doorstroming van Chi is volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde de basis van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

ZELFKENNIS

Yoga gaat wat mij betreft helemaal over het ervaren en (h)erkennen van (ont)spanning, gevoelens en patronen op de mat. Deze kan je vervolgens meenemen naar je dagelijkse leven. Bij Yin Yoga heb je alle ruimte en de tijd om dit te voelen.

In de rust en stilte tijdens een houding kunnen opeens bepaalde patronen duidelijk worden (ik zoek altijd de maximale grens op of ik vind het moeilijk om niets te doen, niet bezig te zijn). Het is mijn ervaring dat zo’n inzicht veel directer bij je binnenkomt, dan wanneer je het ergens leest of wanneer iemand dit tegen je zegt.

Deze happy yin les (met aanvulling van easyyoga, aromayoga, yoganidra en auratouch) wordt gegeven op:

  • Dinsdag: 10.00-11.15
  • Dinsdag: 19.15-20.30
  • Woensdag: 10.00-11.15
  • Woensdag: 19.15-20.30
  • Donderdag: 10.00-11.15
  • Donderdag: 19.15-20.30

Lesgeld

Lesgeld: 34,50 per maand (1x in de week les). 2x per week les € 57,50 per maand. Proefles is gratis! Losse les 12,50 euro Eenmalig 7,- euro inschrijfkosten. Onregelmatig werk? Geen probleem. Een les gemist? Ook geen probleem, je mag namelijk altijd je les inhalen in een ander lesuur. Meer info: info@ranjameteenrietje.com vermeld je telefoonnummer er aub bij

TIENERS

Jong volwassenen in de leeftijd van 13 t/m 21 jaar zijn welkom in alle lessen, maar het meest geschikt is de Hatha yoga les.

Lesgeld TIENERS (leeftijd 13 t/m 21 jaar) € 32,50 per maand (1x in de week les). Eenmalig € 7,- inschrijfkosten

Yin Yoga Helmond

GA naar Hatha yoga

Waarom naar Ranja met een Rietje?

  • Ranja met een rietje uspYogales in Helmond in een sfeervolle omgeving
  • Ranja met een rietje uspYogastudio in Helmond voor yin yoga, hatha yoga, yoga nidra, easy yoga, tiener yoga en kinder yoga
  • Ranja met een rietje uspHolistische therapie en Coaching in Helmond